Wednesday, September 30, 2009

Salam,

Hello bloggers! haha..sihat arini? mood ok? dah lame rasenya blog ni bersawang..dh bole nampak labah2 dh..he2..tp xpe, doesnt mean I dont care or anythin..cuma malas+ penat+ leceh la nk tulis dlm blog..xrajin..
So, skng ni dah nk abes bulan 9...kire dh 3 bln aku kat PTP ni..xsabar nk abes..rase cm lame lagi...bulan november baru abes..tension!tension! dh la xbagi elaun..<--sedih^-^
Kerja rutin aku macam biase..dtg 8.30, kemas2 kan mug dorang@ basuh, buat air, kemas paper,check mail dan tunggu la sampai ade org nk bg keja kat aku..tp aku cm biase la..buat2 mcm byk keja..tp yg xleh blah, aku sentiasa kena jawap phone bg pihak dorg..dh mcm operator dh aku..Kalo salah dail, siap sedia kan diri dijeling-jeling ngn mamat2 kat sini..dorang kan sume 'bagus-bagus'. Time balik, kalo banyak keja aku stay back..tp xlebih dri kol 6..
rase cm nk blah awal jek dri tempat ni..plan evil aku--> abis jek presentation bulan 10, awal bulan 11 aku cabut..(kalau berjaya)he3...

Saturday, July 4, 2009

1st D-DAY PRACTICAL TRAINING..

Today I want to share bout my first D day practical training in PTP also known as Port Tanjung Pelepas..
pukul 7.30 dah gerak dari rumah..semalm ayah aku dah tunjuk jlan short cut nk ke sana..ade lah amek masa 30 minutes..dalm hati berdebar2..takut gile..first time experience real life working ni..stat masuk pukul 8.30..aku dh bwk keta seslow yang mungkin..tp pukul 8 aku dh terpacak kat pintu depan ptp..nk cari parking punye la payah..aku parking je kat tempat ceo2..peduli ape aku..mn aku tau kn parking ktne..guard kat luar dah pandang aku semacam..die tau la tu aku student practical..cis..aku buat muka poyo masuk jek dlm bgunan kt tmpt receiptionist..nasib baik la kakak receiptionist layan aku baik..dorg soh aku tunggu bile aku kata aku first day nk stat practical kat sini..aku buat muka peramah..last2, dtg sorg kakak suruh aku ikut die..aku ikut akk tu naik tingkat 1..die suh aku isi form, aku isi..nasib aku bwk pen sendiri..dlm setengah jam lepas tu die soh aku tunggu kt sofa tepi pejabat..aku dok la tercongok kat situ..dalm masa tu la ada2 org student practical lain datg tegur..dorg dri hr dept..raihaan ngn erda..sorg dr usm, sorg dari uum..dorg dh lm kt sini..then, kakak td tu ajak aku msuk dept marketing..aku ikut la..dalm tu ade sorg je pompuan..kak intan..tu pun die secretary..yg len sume laki..huh..time tu xyah ckp la kecut perut aku.. 1 je pompuan?? cmne aku nk survive ni?? kat dept ni just de 6 org..4 executive marketing and 2 senior executive..time tu sorg pon xnmpak btg idung lagi..
yg ade tinggal kak intan dgn aku je..kami pon stat la berkenalan..kak intan stylo gile..tp die baik..last2 ade la sorg laki masuk..die pandg aku pelik..kak intan ckp aku student practical bru..nm die abang adny..mula2 cm sombong..tp last2 die berborak la dgn aku..then die ckap la serba sket pasal bidang marketing in the real world.. mcm ni ayat die yg aku ingt la"
" u tau x pompuan x brp sesuai dalam bidang ni?" aku pelik..knp die ckp cmgitu
"because bidang ni agak dirty.we need to entertain customers" dri stat die ckp cmgitu aku dh phm dh ape die nk ckp.
" we work 24 hours..tgk yg laen ni sume xsampai lagi.u tau x dept kite ni paling ramai org xsuke?"aku terkejut la bile die ckp cmgite..then I ask why
"u dont be suprise dgn cra kitorg ckp..kitorg sume ni very outspoken..xpuas ati bgtau direct.no hipokrit..tu cra kitorg working.." yg ni aku xkesah..
then masuk lagi sorg mamat..yg ni serius gile..nm die khir..die just pandng aku ckp "welcome" lepas tu terus buat donoe je..xpe2..aku paham..sbb sblum ni dept ni xpenah amek student practical..thats y dorg agak kekok dgn aku..xtau nk stt conversation..kak intan ckp la kt sini ade 2 chinese, eric n ronald..bos sini ade 2..mr taufik ngn mr prakash..harini dorg xmasuk sbb outstation..
perasaan aku? takut mcm nk mati..xde confidence langsung..dept ni totally 100% speaking english..i know im suck when it comes to speaking..aku d ajar jwb phone n transfer call.pergh..stutter gile aku time speaking..lagi2 kalo die speaking..transfer and hold line pon complicated bg aku..first timer la ktkan..aku dibawa ke terminal ptp..besar gile
revenue ptp almost 60mil..mostly marketing la yg contribte..6 org je, tp believe it or not tanpa 6 org ni kt marketing, ptp xde customers..btapa tekanan nye aku dgr cite kak intan..
so bermula la kisah aku di dept marketing kat ptp..aku rasa 5 bln mcm 5 thn..huwaaaa...balik umah, aku mmg pengsan.. aku tido xsedarkan diri dari pukul 8 smpai la pukul 5..haha

SomeTHin About Me...

There's somethin bout me that u should know..
im noOt That pretty..
im noOt That smart..
im no0t That gOod..
i can be very gloomy and very happy at one time..
im just an Average girl..
i am a girl with a soft side inside that sometimes it can be blurry..
u need to look close to see me who i am..
Sometimes expectations 4 me is so high too grasp..
that its makes me a little out of breath..
and sometimes i just wondering..
is there anythin in this world that will make me satisfied with myself?
how far can i go with me inside myself..
how to be me that I want to be..
I LOVE BEING ME

p/s: some wistful thinking..haha..just need to jot something..


Thursday, March 19, 2009

Bosannnn!

Bile kebosanan dh melanda diriku ini, ade jek lah benda2 merepek nk buat..hehe..sebab dah malas sgt ni, so aku telah meletakkan video aku ngn kawan2 aku nyanyi lagu ais kacang..haha..ade lagi ..lagu twinkle star..kitorg ni boleh masuk AF8 sebenanya..tp malas jek..kang menang kang..siape yg boring2 sile lah tengok..heeeeee


video


video

Friday, March 13, 2009

S.A.R.A.W.AK

Malam masa nk berangkat ke Sarawak..kami kena berkumpul kat uitm pukul 11.30..sempat la amek gmba dengan banner..haha..girls only ya!


kebosanan...hehe..tu tgh tunggu budak2 ni smpai ler..sempat merenung jauh masa depan..adakah pakwe2 ensem di sarawak?? haha..


yeah! dh smpai airport Kuching..my gurls all wearing glasses..im just wearing a smile..hihi


this is me n kak yaya..tgh jalan kaki kat semenggok ni.. semata2 nk jumpa org utan yg diberi nama delima..oh delima! aku rindu sama kamu..


4 model sedang berposing..hehe..from right, me, naza, zet n kak ayu..sian intan xde dlm gmbar ni..

well, to be continued..

 
Blogger Templates by Wishafriend.com